Zaaien in Makkelijke Moestuin Mix

In de nieuwste receptuur

In april begon zaaide ik radijs en Pluksla in de nieuwe receptuur. Ik deed de grond eerst in een emmer en voegde extra water toe. Wat meteen opviel is dat deze grond z’n tijd neemt om dat water op te nemen. Als je te ongeduldig bent loopt er veel weer weg uit je bag of bak.

Als je te snel bent en al inzaait gaan je zaadjes ook sneller aan de wandel. Bij de pluksla had ik er 4 of eigenlijk 4×3 per gat ingezaaid. En er kwamen 3 van de 4 op. Het is dus echt belangrijk om de grond alles goed te laten opnemen en dan zal de klei alles beter op z’n plaats houden.

En we hebben hier eindelijk een druppel regen. Als het straks droog is, zal ik een snapshot nemen van de radijs en de pluksla en hier uploaden.

Resultaten Makkelijke Moestuin Mix

Toen ik de zaailingen zag opkomen was ik nog niet meteen overtuigd dat het een betere receptuur is. In de loop van de weken zie ik dat de plantjes zich echt in de grond settelen en zich er goed voelen. En vandaag 17 mei ben ik overtuigd van de nieuwe receptuur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *