product afbeelding experiment radijs in MM mix met kleibuffering 18042022

zaaien in een growbag

Als experiment wilde ik radijs en pluksla zaaien in een growbag. Dat is op zich niets speciaals, maar dat herhalen in verschillende recepturen van moestuingrond is wel een leuk experiment. Het werden de twee organische van de Makkelijke Moestuin.  De nieuwe receptuur met klei en die met vermiculiet.  Als derde neem ik voor de vegan fans de plantaardige van Bio Solutions. Supernieuwsgierig word ik ervan. Zou elk uur gaan kijken of er verschillen zijn.

De mini’s van de Makkelijke Moestuin zijn vierkant, 30×30 cm en een 20 hoog.  De growbags van Bio Solutions zijn rond van vorm en gaan van klein tot groot. Bij mij in de tuin vind je alleen de zwarte. De wortels van de plantjes appreciëren het als hun huisvesting zo donker mogelijk is, maar de vierkante zijn er ook in groen en blauw.

growbags zijn makkelijk te onderhouden

De stof voelt aan als textiel maar ze zijn gemaakt van gerecycleerde plastic flesjes. Als er eentje leeg geoogst is en ik niet onmiddelijk iets nieuws wil inzaaien, dan borstel ik de zak eens goed uit. Af en toe steek ik ze op 30°C in het wasmachine. Ze zijn snel droog, even opvouwen en wegbergen. Superhandig.

radijzen in 3 x andere moestuingrond

product afbeelding experiment radijs in MM mix met kleibuffering 18042022
26 april radijs in MM mix met klei receptuur
Product afbeelding radijs in MM mix vermiculiet
26 april: radijs in MM mix vermiculiet receptuur
Product afbeelding radijs in growbag in moestuingrond Bio S vegan
26 april: radijs in plantaardige moestuingrond Bio S.

Smaken verschillen

Je laat het sterkste plantje staan en de andere uit hetzelfde plantgat knip je voorzichtig weg. De kiempjes die ik wegknip steek ik in mijn mond. Dat zijn vitamine bommetjes. Interessant is dat de kiempjes uit alledrie de growbags anders smaken.

In de eerste mini ‘s morgens 17 april in de klei receptuur ingezaaid.  In de tweede ‘s avonds op 17 april met de mix met vermiculiet. In de derde ronde growbag in de late namiddag 18 april , in volledig plantaardige moestuingrond van Bio Solutions.

Een tweede serie heb ik herhaald met Pluksla. Zes growbags dus. De eerste is ‘s morgens vroeg, de vermiculiet versie ‘s avonds vrij laat nog en de plantaardige versie de dag erop.

laatste aanpassing: 4 mei 2022 om 7.23 uur

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *