

Als ik ergens gelukkig van blijf worden dan is het wel van de Oost_Indische kers. Echt goed voor ons immuunsysteem. De blaadjes en de bloemen heb ik mee ingewerkt in een bonenpesto. Daarbovenop waren er boterboontjes en snijbonen in overvloed en niet veel basilicum in de tuin. Ik smeerde een laag bonenpesto met daarboven een paar babypompoenen. Voor een tarte tatin als deze neem ik een betere balsamico azijn om te carameliseren. Erg lekker. Op een dag tijd hadden we met twee alles opgepeuzeld.
Had in het voorjaar al geëxperimenteerd en heb nu drie andere rassen. Mee experimenteren? Supersimpel. Er is nu geen voeding nodig. Gewoon in de grond doen, beetje water geven. Dan kunnen ze zich al settelen. Het leuke van de Japanse winterajuin is dat je in het voorjaar het loof al kunt gebruiken als bij een bosuitje.
Tot eind oktober is het planten van de ajuin ideaal, maar tot half november is het ok schijnt. Voor de look geldt een beetje hetzelfde. Daar staat minder een limiet op maar de opbrengst wordt kleiner als je langer wacht. Dit kan ik niet uit eigen ervaring zeggen, maar ik neem het graag aan. Zoiets als de wintersla dan. De krop blijft daar ook wat kleiner.
AFHALEN: Winterajuin Red arrow € 1,95 voor 250 gr.
Winterajuin Senshyu Yellow € 1,50 voor 250 gr.
Lookbollen Messidrom € 3,50 voor 5 bollen
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.