afbeelding tarte tatin Oost-Indische kers en babypompoen in Berries tuin

Berries tuin in oktober

Als ik ergens gelukkig van blijf worden dan is het wel van de Oost_Indische kers. Echt goed voor ons immuunsysteem.  De blaadjes en de bloemen heb ik mee ingewerkt in een bonenpesto. Daarbovenop waren er boterboontjes en snijbonen in overvloed en niet veel basilicum in de tuin. Ik smeerde een laag bonenpesto met daarboven een paar babypompoenen. Voor een tarte tatin als deze neem ik een betere balsamico azijn om te carameliseren. Erg lekker. Op een dag tijd hadden we met twee alles opgepeuzeld.

Pootgoed

Had in het voorjaar al geëxperimenteerd en heb nu drie andere rassen. Mee experimenteren? Supersimpel. Er is nu geen voeding nodig. Gewoon in de grond doen, beetje water geven. Dan kunnen ze zich al settelen. Het leuke van de Japanse winterajuin is dat je in het voorjaar het loof al kunt gebruiken als bij een bosuitje.

Planten kan tot wanneer?

Tot eind oktober is het planten van de ajuin ideaal, maar tot half november is het ok schijnt. Voor de look geldt een beetje hetzelfde. Daar staat minder een limiet op maar de opbrengst wordt kleiner als je langer wacht. Dit kan ik niet uit eigen ervaring zeggen, maar ik neem het graag aan. Zoiets als de wintersla dan.  De krop blijft daar ook wat kleiner.

AFHALEN:  Winterajuin Red arrow € 1,95 voor 250 gr.

Winterajuin  Senshyu Yellow € 1,50 voor 250 gr.

 Lookbollen  Messidrom € 3,50 voor 5 bollen

Wat ga ik nog zaaien?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *