

In september 2016 zag ik uit de allereerste zaadjes ooit de gekleurde stelen van de snijbiet omhoog komen. Prachtig was het en al snel groeiden ze uit tot stevige planten met een groot groen blad. Sindsdien oogst ik alle jaren snijbiet met de “bright lights”. Het is een groente die je niet zo snel in de winkel vindt. Het blad verslenst vrij snel en was flink op weg om een vergeten groente te worden.
Maar ideaal voor in je eigen moestuin. Vers van de pers, hop zo je keuken, de pan en je bord in. Soms combineer ik het in de roerbak met wat spinazie en altijd met verse look. Het groene blad snijd ik vaak op het laatst als een kruid en meng het dan door het gerecht. Nog wat verse kruiden uit de tuin erover en klaar.
Zijn er nog wat van die heerlijke tomaatjes over? Ook lekker erbij. Mijn familie geniet als er een chipolata of merguez bij komt. Het is zo leuk om te experimenteren en je kunt je meer veroorloven omdat de smaak van vers en eigen teelt die volle pure smaak geeft en toch op de een of andere manier neutraliteit meebrengt.
Wil je niet wachten tot je weer kunt zaaien en oogsten?
Yumbel maakt dagverse maaltijden in Mechelen en heeft onlangs snijbiet gezaaid.
Vandaag 14 september staat de oogst op het menu bij Yumbel
blinde vink van kip met snijbietpuree en een saus van mosterd
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.