Snijbiet en kool met prachtige stelen in Berries tuin

Berries Blog en snijbiet

In september 2016 zag ik uit de allereerste zaadjes ooit de gekleurde stelen van de snijbiet omhoog komen. Prachtig was het en al snel groeiden ze uit tot  stevige planten met een groot groen blad. Sindsdien oogst ik alle jaren snijbiet met de “bright lights”. Het is een groente die je niet zo snel in de winkel vindt. Het blad verslenst vrij snel en was flink op weg om een vergeten groente te worden.

Maar ideaal voor in je eigen moestuin. Vers van de pers, hop zo je keuken, de pan en je bord in. Soms combineer ik het in de roerbak met wat spinazie en altijd met verse look. Het groene blad snijd ik vaak op het laatst als een kruid en meng het dan door het gerecht. Nog wat verse kruiden uit de tuin erover en klaar.

Zijn er nog wat van die heerlijke tomaatjes over? Ook lekker erbij. Mijn familie geniet als er een chipolata of merguez bij komt. Het is zo leuk om te experimenteren en je kunt je meer veroorloven omdat de smaak van vers en eigen teelt die volle pure smaak geeft en toch op de een of andere manier neutraliteit meebrengt.

Snijbiet

Zadenpakket

Wil je niet wachten tot je weer kunt zaaien en oogsten?  

Yumbel maakt dagverse maaltijden in Mechelen en heeft onlangs snijbiet gezaaid.

Vandaag 14 september staat de oogst op het menu bij Yumbel

blinde vink van kip met snijbietpuree en een saus van mosterd

www.yumbel.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *