Ook half januari vallen er nog dingetjes te oogsten. En wie het kleine niet eert is het grote niet weert, bedenk ik “humble”.
Met mijn kom duik ik bibberend de keuken in. Eerst het bladgroen wassen en fijn snijden. Bijna als een kruid. Ook de palmkool als je het blad niet groot en bobbelig laat doorgroeien, gaat ermee door. Kun je perfect op het laatst door je schotel mengen. Een groen wereldje van verschil. Word je gewoon blij van. Ha, ha, echt.
Ik heb er veldsla, sla, snijbiet en palmkool door gedaan. De palmkool kort mee gestoofd bij de worteltjes.
Hieronder verwijs ik je naar de groentezaden die ik gebruikte.
In de UK leerde ik voor vegan kok en maakte moudardara. Een Iranees gerecht met rijst, linzen, saffraan en ajuin gecaremelliseerd. Het gerecht zag er toen zo anders uit. Maar als je niet alles in huis hebt? Follow your gut and you know what to do.
Over de basisschotel (foto boven), strooide ik de fijngesneden groentes met noten. Simpel en fijntjes,
Love Berries
