koken met de moestuin

Ook half januari vallen er nog dingetjes te oogsten. En wie het kleine niet eert is het grote niet weert, bedenk ik “humble”.

Met mijn kom duik ik bibberend de keuken in.  Eerst het bladgroen wassen en  fijn snijden.  Bijna als een kruid. Ook de palmkool als je het blad niet groot en bobbelig laat doorgroeien, gaat ermee door. Kun je perfect op het laatst door je schotel mengen. Een groen wereldje van verschil. Word je gewoon blij van. Ha, ha, echt.

Ik heb er veldsla, sla, snijbiet en palmkool door gedaan. De palmkool kort mee gestoofd bij de worteltjes. 

Hieronder verwijs ik je naar de  groentezaden die ik gebruikte.

In de UK leerde ik voor vegan kok en maakte moudardara. Een Iranees gerecht met rijst, linzen, saffraan en ajuin gecaremelliseerd.  Het gerecht zag er toen zo anders uit. Maar als je niet alles in huis hebt? Follow your gut and you know what to do. 

Over de basisschotel (foto boven), strooide ik de fijngesneden groentes met noten.  Simpel en fijntjes,

Love Berries

Moudardara
Productafbeelding 3 zakjes zaden verzenden bij webshop Birds and Berries

€ 1,25 verzendkosten

3 zakjes zaden in een briefomslag

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *